İzmir Iztech RoboLeague (IRL) 2012

Iztech RoboLeague (IRL), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü IEEE Öğrenci Kolu’nun 19 – 20 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştireceği uluslararası bir robot yarışmasıdır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kuruluşunun 20. yılında gerçekleştirilecek olan Iztech RoboLeague kapsamında, robot teknolojilerinin sergilenmesi, birbirleriyle mücadele etme atmosferi bulması ve aynı zamanda Türkiye’nin her kesiminden öğrencilerin ve teknoloji sektörünün bir araya geleceği bir atmosfer oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu organizasyonu diğer robot yarışmalarından ayıran yanı ise, “Yaratıcılığını Yarıştır” sloganı ile yola çıkarak Tasarla-Yap-Yarıştır konseptini ortaya çıkarmış olmasıdır. Organizasyon yalnızca yaratıcılığı ön plana çıkarmakla kalmayıp, endüstriyel robot sektörünü de bünyesine RoboWorker etkinliği ile katmış bulunmaktadır.

Üç farklı kategoride ele alınabilinecek olan Iztech RoboLeague 1. Ana Kategori, 2. Ana Kategori ve RoboWorker etkinliğinden oluşmaktadır. 1. Ana kategori’de yarışmacıların kendi robotlarını sergileyebilecekleri ve 7 farklı kategoride yarışma imkanı bulabilecekleri bir ortam oluşturulması hedeflenmiştir. 2. Ana kategori ise tamamen Tasarla-Yap-Yarıştır konseptini benimseyerek yarışmacıların verilen devre elemanları ve K’nex parçaları ile 24 saat içinde verilecek olan hedefi başarı ile tamamlayabilecek robotlarını tasarlayıp yapmalarına odaklanmıştır. RoboWorker etkinliği ise robot geliştiricilerine farklı bir çalışma ortamı ve fikirler vermesi amacı ile kurulan endüstriyel robotların sergilendiği ve yarışmaların bulunduğu bir etkinlik olarak planlanmıştır.

Iztech RoboLeague ile robot yarışmalarını bir adım öteye taşımak isteyen İYTE IEEE Öğrenci Kolu, ilki gerçekleştirilecek olan bu güzel organizasyonda bütün robotik meraklılarını yarışmalarda görmekten mutluluk duyacaktır.

Ayrıntılı bilgi için:

Website: http://irl.iyte.edu.tr
E-Posta: irl@iyte.edu.tr
Facebook: https://www.facebook.com/IRL2012
Twitter:https://twitter.com/IRL2012

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş